Overtuigende winst Volic U14

Zaterdag 7 oktober hebben de zes basketballers van Volic U14 thuis overtuigend gewonnen van Orca’s. Nadat onlangs de wedstrijd in Urk nog nipt verloren was, kreeg Volic nu de kans om wat recht te zetten. De wedstrijd werd gefloten door Mark Grift en Geurt Kleijer die niet schroomden om de vele lompe fouten van de Urkers consequent af te fluiten. Iets wat in Urk niet gebeurde. Hierdoor kregen de technische spelers van Volic volop de kans om hun talenten te etaleren. Onder leiding van spelverdeler Marck-Anthony Bos en forward Henrik van de Langemheen werd de defensie van Orca’s regelmatig zoekgespeeld. Uiteindelijk kregen de Urkers 24 fouten maar Volic moest ook 21 fouten incasseren waardoor met name de Puttenaren in foutenlast kwamen. In de 5e minuut van het vierde kwart kreeg Henrik van de Langemheen zijn 5e fout gevolgd door Marck-Anthony Bos in de 7e minuut waardoor Volic verder moest met 4 man (of eigenlijk 3 man en 1 vrouw). Danielle van de Vlist moest volop aan de bak in de aanval en verdediging, zeker nadat Marc Ruiter in de 9e minuut zijn 5e fout kreeg en de bank mocht opzoeken. De Puttenaren moesten zonder hun ervaren spelers verder met 3 spelers waardoor het nog even spannend werd. Gelukkig hadden de Urkers de handdoek al in de ring gegooid waardoor de overwinning binnengehaald werd.

1e kwart: 16-9
2e kwart: 33-16
3e kwart: 61-36
4e kwart en eindstand: 75-49

Scores:
Henrik van de Langemheen: 31 punten
Marck-Anthony Bos: 20 punten
Gerard Elbertsen: 11 punten
Marc Ruiter: 9 punten
Lars Tibbe: 4 punten